петак, 13. март 2009.

Pakistani Dhal

Potrebno:
- sočivo kuvano............1 šolja
- beli luk........................3-4 čena
- crni luk.......................2 manje glavice
- paradajz sok..............1.5 dl
- začini: kari, so, biber, tucana ljuta paprika
- veza zelja

Prilog:
- basmati pirinač


Iseckati beli i crni luk. Prodinstati na malo ulja, dodati paradajz sok ili cele paradajze (ja ih nisam imala :) ).



Ubaciti seckano zelje, pa kuvano sočivo i začine: ljutu papriku, kari, so , biber i po želji malo rendanog djumbira.









Dinstati 15-20 minuta, i po potrebi dodati paradajz sok ili vodu.

Basmati pirinač kuvati 10-12 minuta nepoklopljeno u razmeri 1:3.

2 коментара:

Анониман је рекао...

Ne znam vise kako sam dolutala do tvog blog, al privukao me naslov - dhal! to mi je jedno od najdrazih jela. cak sam neki dan napisala jedan blog o dhalu, isto sa zelenom lecom. Probaj, mislim da bi ti se svidio:http://maninas.wordpress.com/2009/03/14/punjabi-green-lentil-dhal-incredibly-easy-and-incredibly-tasty/

Dragana Pušica - Moje Grne blog је рекао...

ovo moram da probam...sočivo i zelje u kombinaciji, moje omiljene namirnice :)