Da se malo podsetim i starih recepata koji su meni prilično interesantni
a taman za igru na temu TIKVICE koju je pokrenula monsoon, a čija je ovomesečna domaćica DajanaD :
Super recept , tako jednostavan i brz a lep i na oko
Ako deca ne vole tikvice
Ovo varivo jako často pravimo leti , lagano i ukusno
Varivo od tikvica
среда, 16. јун 2010.
понедељак, 14. јун 2010.
Raw - ručak za poneti
Još jedan recept za igru na temu TIKVICE koju je pokrenula monsoon, a čija je ovomesečna domaćica DajanaD
Moj ručak za poneti.
Potrebno:
- tikvica
- šargarepa
- peršun
- klice lucerke
- karfiol
Povrće dooobro oprati. Iseći šargarepu i tikvicu na rezance ili kao ja sa ljušračem na tanke trakice. Posuti peršunom. Promešati.
Uz to karfiol i klice. Po želji posloliti malo.
Tako lagan obrok.
четвртак, 10. јун 2010.
Musaka od kropompira, ljuspica, prosa i pirinča
Potrebno:
- sojine ljuspice
- manja šolja pirinča
- manja šolja prosa
- 2-3 šargarepe rendane
- glavica , dve luka
- 3 jaja
- jogurt
Prodinstati crni luk, dodati pirinač, proso, rendanu šargarepu i sojine ljuspice. Dinstati 20ak minuta.
Začiniti fil po želji, so , biber , peršun.. Iseći krompir na tanke kolutove. Umutiti u činiji tri jajaj , 1 1/2 šolju jogurta i malo vode za preliv.
Redjati krompir - fil - krompir- preliv- fil - krompir - preliv.
Peći 40-45 minuta u rerni.
Može se jesti i toplo i hladno.
Narendati sir preko musake u tanjiru i dodati soja sos , tako mi volimo :))...
Crni pirianč sa pohovanim sirom
Divnog je ukusa , malo me podseća na ovas.
Boja je stvarno fenomenalna.
Kuva se 20-30 minuta.
Potrebno:
- šolja crnog pirinča
- palenta
- jaje
- nekoliko komada sira
- kukuruz
Staviti šolju pirinča i 2 šolje vode i kuvati 20ak minuta. Po potrebi dodati još mlao vode. Dok se pirinač kuva sir uvaljati u jaje pa u palentu i pohovati nekoliko minuta sa svake strane. Kukuruz skuvati. Ručak gotov.
понедељак, 7. јун 2010.
Tikvice sa nori algom
Evo i ja da iskoristim ovaj recept kao ulaznicu za igru
Potrebno:
za dve porcije
- tikvica
- veći komad nekog tvrdog sira
- pola lista Nori alge
- klice lucerke
- mirodjija
- maslinov ulje
- susam i lan
Tikvicu iseći na polukrug i ispeći na malo ulja ili staviti na gril.
Za to vreme u posudu staviti sir iseckan na kockice, iseckanu Nori algu, klice , seckanu mirodjiju.
Dodati gotove tikvice , posuti mirodjijom , susamom i lanom i preliti sa malo maslinovog ulja.
Dobor promešati.
Gotovo. Jesti uz tost hleb.
четвртак, 3. јун 2010.
Sočivo sa knedlama
Potrebno:
-sočivo
-integralni pirinač
-šargarepa
-peršun
-integralni pirinač
Knedle:
- 1 jaje
- 4 kašike griza (pšeničnog ili pirinčanog)
U 1.5 litar vode sipati šolju sočiva, šaku pirinča i nekoliko šargarepa. Za knedle: umutiti jaje i 4 kašike griza najbolje je ostaviti da odstoji u frižideru pola sata , sat. Vaditi malom kašičicom knedle (pola kašičice da bi bile manje i da bi se lepo skuvale da ne budu tvrde iznutra) i ubacivati u lonac. Pred kraj posuti ceskanim peršunom.
Moji mali obožavaju da jedu ovakva jela i jako su zdrava.
Za vegetarijanace , ovakav obrok je odličan izvor proteina pogotovo kombinacija pirinča i sočiva.
Kuvati sve 30-40 minuta. Po potrebi dodati još vode tokom kuvanja.
уторак, 1. јун 2010.
Mladi krompirići sa blitvom
Prolećna salata
Пријавите се на:
Постови (Atom)