Potrebno:
- brašno
ja sam koristila kukuruzno sitno i krupno i pirinčano
- povrće
šaergarepa, karfiol, kupis, luk
Pomešati brašna i doliti malo vode da se napravi gušća smesa (može se dodati i lan koji se prethodno izblednuje i potopi u malo vode , ostaviti sve tako da odstoji dok se ne pretvori u smesu sličnu belancetu).
Iseći povrće, umakati u smesu od brašna i ubacivati u vrelo ulje svako povrće posebno. Pržiti 2-3 minuta
Uz jelo je poslužen sos:
ren + peršun + kečap
понедељак, 23. фебруар 2009.
среда, 18. фебруар 2009.
Sirovo povrće sa dimljenim tofuom i pirinčem
Potrebno:
- brokoli..................nekoliko cvetića
- struk celera
- šargarepa............1 kom
- dimljeni tofu.......1/2 pakovanja
- paprika................1 kom
- čičoka..................2-3 glavice
- maldi luk............1 kom
Sve iseckati i pomešati , dodati nekoliko kapi sojinog ulja, susam i tamari.
Jelo je posluženo uz kuvani integralni pirinač uz dodatak začina kurkume.
- brokoli..................nekoliko cvetića
- struk celera
- šargarepa............1 kom
- dimljeni tofu.......1/2 pakovanja
- paprika................1 kom
- čičoka..................2-3 glavice
- maldi luk............1 kom
Sve iseckati i pomešati , dodati nekoliko kapi sojinog ulja, susam i tamari.
Jelo je posluženo uz kuvani integralni pirinač uz dodatak začina kurkume.
Jelo od dimljenog tofua
Пријавите се на:
Постови (Atom)