среда, 7. октобар 2009.
Punjene tikvice sa bundevom
Potrebno:
- nekoliko većih tikvica
- luk.......................... 3 komada
- 1/2 praziluka
- bundeva rendana ..1 šolja
- šolja ječma i pirinača
- krompir..................3 komada
- paradajz.................2 komada
- sok od paradajza...1/2 litre
- peršun ili celer
Preseći tikvice na pola i izbušiti. Sredinu tikvica sam pola stavila u zamrzivač pola iskoristila za fil.
Prodinstati crni luk, malo praziluka pa dodati bundevu, tikvice i nastaviti dinstanje. Ubaciti ječam i pirinač, pa paradajz seckani , krompir rendani i paradajz sok. Voda po potrebi. Sve dinstati nekih pola sata dok žitarice ne budu gotove a sva voda ne ispari. Dodati peršun ili celer.
Napuniti tikvice sa filom. Sipati izmedju tikvica paradajz sok. Naliti još vode koliko treba da prekrije tikvice. Kuvati 30ak minuta.
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
3 коментара:
ovo je bas neobicno i zanimljivo. vrijedi probati.:)
Nisam probala tu kombinaciju. Čini se zanimljivo:)
Ja volim bundevu pa je stavljam gde god stignem... ali je stvarno vrlo ukusno
Постави коментар