Odlična stvar hvala Mamajac . Recep ćete naći ovde Slana popara pita na blogu Cooks and Bakes.
Ima i slanih i slatkih...
A ovako smo mi pravili:
Sastojci:
300 g starog crnog hleba
500 ml vode ili sojinog mleka
2-3 jaja
malo soli
100-150 g sira
2 kašike susama i lana
Postupak:
1. Uključiti rernu na 200°C
2. Hleb iscepkati, naliti vodom ili biljnim mlekom , izmešati. Dodati jaja, posoliti, izmešati i ostaviti 10-15 minuta da hleb upije tečnost.
3. Umutiti sir sa smesom i sve posuti susamom.
4. Peći na višoj temperaturi dok gornja površina ne dobije lep zlatan ton. Ja sam pekla 30ak minuta na 200 .Pustiti da se malo ohladi, mnogo je lepša blago topla nego vruća.
1 коментар:
Super! Bas mi je drago da se deci svidja, i posebno mi je drago da se i tebi svidja :) Posle przenica, meni je ovo najdrazi nacin reciklaze hleba :)
Pozdravi!
Постави коментар