Potrebno:
- tofu sir
- golica
- tamari sos
- senf
- mladi luk
- aleva paprika
- šargarepa
- susam
- pirinač, proso i mungo pasulj
- klice lucerke
Marinada:
Pomešati senf , tamati sos, bosiljak ( ili neki grugi začin po želji) i biber pa uvaljati tofu sir i ostaviti da odstoji
Posuti seckanom golicom golicom.
I pržiti na malo ulja. Golica će možda prilikom okretanja spasti sa tofu sira ali nema veze neka se prži sa strane pa ćemo je kada se tofu isprži staviti preko.
Skuvati proso , pirinač mungo pasulj ili bilo koje žitarice po želji.
Mogu se koristiti i ostaci žitarica od jučerašnjeg dana.
Propržiti na malo ulja:
maldi luk, šargarepu i susam pa dodati alevu papriku a nakom nekoliko minuta i žitarice kuvane.
Sve lepo promešati, dinstati 10ak minuta i pomeriti sa vatre.
Jelo je gotovo. Umesto salate poslužene klice lucerke.
Нема коментара:
Постави коментар