понедељак, 2. март 2009.

Žito sa pečurkama

Potrebno:

- kuvano žito......................2 šolje
- kukuruz.............šolja
- paradajz sok......1/2 šolje
- crni luk...............1 glavica
- pešurke..............200 grama

Salata:
- zelena salata
- crveni kupus
- čičoka
- umeboši sirće




Žito obično potopim dan ranije, pa ga tek ujutru skuvam. Dve šolje žita 6-7 šolje vode, uvek kuvam u expres loncu nekih 45 minuta i nakon toga ne otvaram lonac 2-3 sata. Naravno pripremim veću količinu pa nešto iskoritim za jelo taj dan, suta dan za doručak kao kašu.

Na malo ulja prodinsati luk pa dodati pečurke.



Nakon 10 minuta dodati žito i kukuruz i uliti paradajz sok (ne mora odmah cela količina nego malopo malo, kako se jedna količina ukuva dodati novu). Posoliti , pobiberiti. Jelo ne treba da bude vodeno , kuvati dok sva tečnost ne ispari.

1 коментар:

Nikola Pešić је рекао...

ovo deluje kao neki vege chili con carne:))) lepa ideja