понедељак, 2. март 2009.

Krompir sa prelivom od mirodjije i spanać

Potrebno:
- krompir.........2 kom

za preliv:
- margarin........2 kašike
- mirodjija........1/2 veze
- biber , so
- soijino mleko ... po potremi kašika - dve

prilog:
- spanać
- beli luk
- susam

Krompir skuvati sa ljuskom. Kada je gotov preseći ga na pola i staviti u nauljen tiganj i propržiti.



Sos: u blender staviti margarin, mirodjiju, biber , so i onoliko mleka koliko je potrebno da se umuti lepo.





Krompir je poslužen uz spanać koji se sprema na sledeći način:
Na malo ulja propržiti kratko iseckani beli luk, dodati spanać opran , očišćen i osušen. Propržiti ga 5 minuta uz stalno mešanje. Posuti susam pred sam kraj.




Po želji posuti preko krompira beli luk iseckan na listiće.

Нема коментара: