уторак, 27. јануар 2009.

Bundeva i čičoka

Potrebno:

- crni luk...........1 glavica
- bundeva......... 300-400 grama
- čičoka...............10-15 komada

Na malo ulja (ja koristim sojino ulje koje je divnog ukusa) prodinstati luk i dodati bundevu. Dinstati posoliti i dodati malo vode. Dinsta se dok bundeva ne smekša.
Čičoku oljuštimo i isečemo na kockice i prelijemo sosom.

Sos za čičoku:

- bešamel sos.......(2 kašike brašna propržiti kratko na malo ulja i ili margarina pa dodati sojino mleko mutiti da ne zagoro nekoliko minuta)
- peršun, so , biber i začini po želji

Ako se u bešamelu ne razmute sve grudvice, nema veze jer ga zajedno sa peršunom stavljamo u blender da se fino sjedini , pre mućenja dodati so, biber i začine po želji.

Ja sam poslužila uz čičoku i bundevu kuvani ovas.

Нема коментара: