Potrebno:
- sirova soja
- so
- limun
- voda
Nikada ne radim po meri nego odokativno jer neko voli da majonez bude masniji , kiseliji , slaniji.
Samleti 100 gram soje u brašno. Staviti u šerpu i dodati vodu, kuvati i po potrebi dodavati po malo vode. Kuvati 15ak minuta , smesa traba da bude gušća.
Ostaviti da se ohladi.
Kada je soja ohladjena staviti u blednder dodati 5-6 kašika ulja, so, nacediti malo limuna i umutiti.
Probatipa po želji dodavati još limuna, ulja ili soli.
Evo i ruska salata ... grašak, šargarepač kiseli krastavci, krompir i sojin majonez....m.m.m.m.m..
6 коментара:
super je ovo! moram probati. ;)
nego, setih se kako ovde domaćice prave posne majoneze sa želatinom, hihi
Ja sam iskreno običan majonez pravila samo jednom i nisam neki ljubitelj. Ako ga i koristim to je onda Thomy i ni jedan drugi. :))
A posni sa želatinom hmmm???
Bas dobar recept!
sviđa mi se ovaj recept, hvala što si ga podelila sa nama.
ovo je najbolja veganska majoneza koju sam ikad probala www.coolinarika.com/recept/majoneza-bez-jaja
Zanimljiv recept probacu...Hvala Monsoon
Постави коментар