недеља, 22. новембар 2009.

Minjine kupus kifle





Odavno sam pravila ove Minjine kupus kiflice kada su nam dolazili gosti...
Uspele su i stvarno se jako lako prave.

Mi smo ih služili uz pire od nauta i salatu od paradajza.

Recept možete naći na Minjinom blogu Minjina Kuhinjica
http://www.blogoye.org/kuhinjica/60380/Kupus+kifle.html
Blog je odličan za svakog po nešto, a tooorte kako ukrašava... svaka čast.
Bubamarice, leptirići, cvetići prava umetnost...



Evo i ja ću ovde ponoviti sastojke:



Potrebno za testo:
  • 550 gr brašna
  • 200 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 100 ml ulja
  • kockica kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
Fil:
  • 100 gr margarina za mazanje (Dobro jutro,Rama,Remia....)
  • 2 žumanceta
  • 1 kašičica soli
  • 100 gr sira
U mlako mleko i vodu dodati kvasac,kašičicu šećera i kašičicu brašna. Ostaviti da kvasac nadođe. U odgovarajuću posudu preručiti mleko sa nadošli kvascem, dodati ulje i so, promešati , a onda zamestiti testo sa brašnom. Testo pokriti sa krpom i ostaviti 45 minuta da nadođe.
Za fil umutiti margarin i žumanca i dodati so.



Nadošlo testo podeliti na dva dela, svaki deo posebno sa oklagijom razviti na 3-4 mm debljine. Sa 1/2 umućenog fila, premazati razvučeno testo.




Sir izgnječiti i posuti po premazanom testu. Ako volite veću količinu sira, možete slobodno staviti više u odnosu na mene.



Sa tacnom za šoljicu za kafu ili neki tanjirić, seći testo kao što je na slici. Uži deo treba da bude oko 2 cm širine.



Testo sečete da vam jednom uži deo bude gore, pa onda dole,u cik-cak potezima.
Kifle složiti na pleh obložen papirom za pečenje. Uključiti rernu na 200 °C da se zagreje, a kifle ostavite da u međuvremenu narastu. Kada se rerna zagrejala, nadošle kiflice premažite sa umućenim belancetom i pospite sa susamom ili lanom, a onda stavite da se peku u zagrejanoj rerni oko 18 minuta ili već zavisno od vaše rerne.



1 коментар:

Minja је рекао...

Savršeno izgledaju i da mogu sad bih pojela 2-3 kifle :)
Puno pozdrava i sve najbolje u Novoj 2010. godini :))