недеља, 22. новембар 2009.

Minjine kupus kifle





Odavno sam pravila ove Minjine kupus kiflice kada su nam dolazili gosti...
Uspele su i stvarno se jako lako prave.

Mi smo ih služili uz pire od nauta i salatu od paradajza.

Recept možete naći na Minjinom blogu Minjina Kuhinjica
http://www.blogoye.org/kuhinjica/60380/Kupus+kifle.html
Blog je odličan za svakog po nešto, a tooorte kako ukrašava... svaka čast.
Bubamarice, leptirići, cvetići prava umetnost...



Evo i ja ću ovde ponoviti sastojke:



Potrebno za testo:
  • 550 gr brašna
  • 200 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 100 ml ulja
  • kockica kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
Fil:
  • 100 gr margarina za mazanje (Dobro jutro,Rama,Remia....)
  • 2 žumanceta
  • 1 kašičica soli
  • 100 gr sira
U mlako mleko i vodu dodati kvasac,kašičicu šećera i kašičicu brašna. Ostaviti da kvasac nadođe. U odgovarajuću posudu preručiti mleko sa nadošli kvascem, dodati ulje i so, promešati , a onda zamestiti testo sa brašnom. Testo pokriti sa krpom i ostaviti 45 minuta da nadođe.
Za fil umutiti margarin i žumanca i dodati so.



Nadošlo testo podeliti na dva dela, svaki deo posebno sa oklagijom razviti na 3-4 mm debljine. Sa 1/2 umućenog fila, premazati razvučeno testo.




Sir izgnječiti i posuti po premazanom testu. Ako volite veću količinu sira, možete slobodno staviti više u odnosu na mene.



Sa tacnom za šoljicu za kafu ili neki tanjirić, seći testo kao što je na slici. Uži deo treba da bude oko 2 cm širine.



Testo sečete da vam jednom uži deo bude gore, pa onda dole,u cik-cak potezima.
Kifle složiti na pleh obložen papirom za pečenje. Uključiti rernu na 200 °C da se zagreje, a kifle ostavite da u međuvremenu narastu. Kada se rerna zagrejala, nadošle kiflice premažite sa umućenim belancetom i pospite sa susamom ili lanom, a onda stavite da se peku u zagrejanoj rerni oko 18 minuta ili već zavisno od vaše rerne.



2 коментара:

Minja је рекао...

Savršeno izgledaju i da mogu sad bih pojela 2-3 kifle :)
Puno pozdrava i sve najbolje u Novoj 2010. godini :))

camelia је рекао...

Hello,


We bumped into your blog and we really liked it.
We would like to add it to the Petitchef.com.

We would be delighted if you could add your blog to Petitchef so that our users can, as us,
enjoy your recipes.

Petitchef is a french based Cooking recipes Portal. Several hundred Blogs are already members
and benefit from their exposure on Petitchef.com.

To add your site to the Petitchef family you can use http://en.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form or just go to Petitchef.com and click on "Add your site"

Best regards,

petitchef.com