четвртак, 03. јун 2010.

Sočivo sa knedlama



Potrebno:

-sočivo
-integralni pirinač
-šargarepa
-peršun
-integralni pirinač

Knedle:
- 1 jaje
- 4 kašike griza (pšeničnog ili pirinčanog)


U 1.5 litar vode sipati šolju sočiva, šaku pirinča i nekoliko šargarepa. Za knedle: umutiti jaje i 4 kašike griza najbolje je ostaviti da odstoji u frižideru pola sata , sat. Vaditi malom kašičicom knedle (pola kašičice da bi bile manje i da bi se lepo skuvale da ne budu tvrde iznutra) i ubacivati u lonac. Pred kraj posuti ceskanim peršunom.

Moji mali obožavaju da jedu ovakva jela i jako su zdrava.

Za vegetarijanace , ovakav obrok je odličan izvor proteina pogotovo kombinacija pirinča i sočiva.
Kuvati sve 30-40 minuta. Po potrebi dodati još vode tokom kuvanja.

1 коментар:

Snjezana је рекао...

bas mi se svida. paravi comfort food za zimske dane. pravim obavezno.:)