четвртак, 9. јул 2009.

Popara pita by Mamajac

Evo napokon da postavim slike, pravili smo Popara pitu već nekoliko puta. Ja sam stavljala vodu umesto mleka ili sojino mleko. Napravila sam običnu varijantu sa sirom. Deca su načisto poludela za ovom "pitom". Moramuvek da sakrijem nekoliko parčića jer se meni još više svidja ali sutra dan kada baš odstoji.

Odlična stvar hvala Mamajac . Recep ćete naći ovde Slana popara pita na blogu Cooks and Bakes.
Ima i slanih i slatkih...

A ovako smo mi pravili:

Sastojci:
300 g starog crnog hleba
500 ml vode ili sojinog mleka
2-3 jaja
malo soli
100-150 g sira
2 kašike susama i lana

Postupak:
1. Uključiti rernu na 200°C
2. Hleb iscepkati, naliti vodom ili biljnim mlekom , izmešati. Dodati jaja, posoliti, izmešati i ostaviti 10-15 minuta da hleb upije tečnost.
3. Umutiti sir sa smesom i sve posuti susamom.
4. Peći na višoj temperaturi dok gornja površina ne dobije lep zlatan ton. Ja sam pekla 30ak minuta na 200 .Pustiti da se malo ohladi, mnogo je lepša blago topla nego vruća.










1 коментар:

Maja Babić је рекао...

Super! Bas mi je drago da se deci svidja, i posebno mi je drago da se i tebi svidja :) Posle przenica, meni je ovo najdrazi nacin reciklaze hleba :)

Pozdravi!