недеља, 22. новембар 2009.

Kineski rezanci iz woka



Odlazim po malecku u vrtić i ona me pita : - Mama kad me vodiš kod Kineza?
što se podrazumeva da idemo da jedemo rezance. Nekada imam vremena ali sad nam je to čitava akcija kada moram da vodim i bebca jer on neće da sedi mirno i kada su zajedno naprave čitav haos.

I da bi olakšala svima , ja lepo odem kupim domaće kineske rezance u kineskom tržnom centru i natenane napravim kući.

E, a kako ih samo Kinezi prave... pa ja nekada stojim pola sata i gledam ispred izloga kako razvlače testo , vrte, kidaju... prava nauka. To izgleda ovako :
Chinese Noodle Making - Toronto Canada
i teško da ću ikada naučiti :))))).

Potrebno za kineske rezance iz woka:
- domaći kineski rezanci
- tofu sir
- jaje
- kineski kupus
- bok choy
- šitake
- kineski kupus
- šargarepa
- crni luk
- beli luk

Pordinstati na ulju malo crnog luka, pa dodati beli luk a onda tofu.



Sledeće ide jaje, koje polomimo u woku a onda štapićma ili varjačom izmutimo.



Dodajemo zatim bok choy, šitake, p akineski kupus i šargarepu.



Vatra na plinu mora da bude jaka i svo vreme mešati i mešati. Ubaciti kuvane rezance i opet mešati da se sve lepo pomeša.



Dodati tamari ili soja sos, možda malo i posoliti.





Opet brzo promešati i služiti toplo.

5 коментара:

Marija је рекао...

Isto se snabdevam u kineskom trznom centru :) Odem i svaki put kupim nesto sto nisam probala.

Verovatno vec znas, ali ima iza trznog centra, mini pijaca, prodaju svo zivo kinesko povrce...

ROTKVICA је рекао...

Da da, tamo i pazarim.. onaj naš što gaji dajkon i bokchoy ako na njega misliš

mamajac је рекао...

Meni se ovo svidja, ali pola sastojaka u zivotu nisam videla :(
Doduse ne zalazim cesto kod Kineza, verovatno je to razlog :)

A koliko kostaju taj bok coj i kineski kupus?

ROTKVICA је рекао...

Kineski kupus je 50 din kilogram , bok choy takodje.. samo što kupus je nekada stvarno savršen a nekada šaka jada

mamajac је рекао...

Hvala za info :)
Triput sam bez daha gledala ovog sto tegli testo ko zvakacu gumu, potpuno sam fascinirana!