субота, 25. јул 2009.

Prasići sa Coolinarke





Ove slatke Prascice za srecu koje je pravila oblakica
pronašla sam na Coolinarkinom sajtu.
Ukusni, slatki i idealni za druženje cele porodice. Ne mogu reći da se prave brzo ali vredi svaki momenat, pravili smo ih svi i tata i ja i deca... jedan muti blance, jedan pravi uši , jedan krugove izvlači sa čašom , jedan sve to uništava :))))

Preporučujem kad imate vremena da se zezate , uživaćete i u druženjiu i u ukusu.

Recept (prekopiran sa sajta) :


Sastojci

Dizano tijesto
400 gr integralnog brašna
1 pak suhog kvasca
1 jaje
2 dl kiselog vrhnja
1 dl toplog mlijeka
prstohvat soli


Prhko tijesto
150 gr brašna
100 gr margarina
malo soli


Nadjev
po želji sira (npr. gouda)
po želji umaka od rajčice
po želji origana

Za spajanje i premazivanje
1 bjelanjak
1 žumanjak + mlijeko






Priprema

Od navedenih sastojaka najprije zamijesite dizano tijesto i ostavite na toplom da se diže. U međuvremenu zamijestite prhko tijesto te ih pomiješajte i dobro zajedno izradite na pobrašnjenoj podlozi. Razvaljajte tijesto i kalupom ili čašom izrezujte krugove (moji su bili promjera 7-8 cm ali mogu biti i manji i veći, po želji).

Sir naribajte, dodajte umak od rajčica i origano. Ovaj dio možete mijenjati kako vama paše. Npr. dodati u tu smjesu neku salamu ili šunku ili povrće (papriku, luk..) ili promijeniti sir (gorgonzola bi bila savršena) itd. Napunite praščiće onim što volite.

Polovicu krugova posložite na lim (na masni papir najbolje) i stavite na njega nadjeva koliko želite. Rubove tijesta premažite razmućenim bjelanjkom, pokrijte preostalim krugovima i dobro stisnite. Od ostalog tijesta izrežite manje krugove (nekih cca. 4 cm), prerežite da dobijete po 4 trokutića, premažite bjelanjkom i “zalijepite” uši. Isto tako napravite male krugove za njuškice. Čačkalicom napravite oći i nosnice i umetnite, po želji, kumin ili zrnca papra ili klinčiće. Kada se sve to još malo digne premažite žumanjkom, umućenim sa malo mlijeka. Pecite 20 do 25 minuta na 170-200 stupnjeva Celzija.























1 коментар:

Monika је рекао...

baš su slatki! vjerujem da ste uživali dok ste ih spremali, a i jeli :)