четвртак, 4. јун 2009.

Zeleniš iz woka

Potrebno:

- bok choy........veza
- karfiol............ nekoliko cvetova
- tikvica............1 kom
- crni luk.......... glavica

- kuvani integralni pirinač




Na malo susamovog ulja propržiti luk, pa dodati tikvice, karfiol i na kraju bok choy.





Dinstati 10ak minuta, povrće treba da ostane hrskavo i sočno. Posoliti ili dodati soja sos, ostaviti na vatri jos koji minut i služiti uz pirinač.

4 коментара:

Dragana Pušica - Moje Grne blog је рекао...

da li treba da kažem da pojma nemam šta je bok choy :)))

Вера је рекао...

I j aprvi put cujem,ali izgleda sjajno!

ROTKVICA је рекао...

Pa to je najsličnije blitvi ali je vrsta kineskog kupusa... i ima odličan ukus...
:)))
Živim blizu kineskog tržnog centra pa se bok choy i još mnoge druge čudne povrćke prodaju u okolni.

Dragana Pušica - Moje Grne blog је рекао...

hvala na objašnjenju...znači, ja to kod mene neću da nađem :(