четвртак, 11. јун 2009.

Majonez od soje

Potrebno:

- sirova soja
- so
- limun
- voda



Nikada ne radim po meri nego odokativno jer neko voli da majonez bude masniji , kiseliji , slaniji.

Samleti 100 gram soje u brašno. Staviti u šerpu i dodati vodu, kuvati i po potrebi dodavati po malo vode. Kuvati 15ak minuta , smesa traba da bude gušća.



Ostaviti da se ohladi.

Kada je soja ohladjena staviti u blednder dodati 5-6 kašika ulja, so, nacediti malo limuna i umutiti.
Probatipa po želji dodavati još limuna, ulja ili soli.

Evo i ruska salata ... grašak, šargarepač kiseli krastavci, krompir i sojin majonez....m.m.m.m.m..

6 коментара:

ekscentrika је рекао...

super je ovo! moram probati. ;)
nego, setih se kako ovde domaćice prave posne majoneze sa želatinom, hihi

MIMIHUMI је рекао...

Ja sam iskreno običan majonez pravila samo jednom i nisam neki ljubitelj. Ako ga i koristim to je onda Thomy i ni jedan drugi. :))

A posni sa želatinom hmmm???

Vera је рекао...

Bas dobar recept!

Gaga је рекао...

sviđa mi se ovaj recept, hvala što si ga podelila sa nama.

cuisine by monsoon је рекао...

ovo je najbolja veganska majoneza koju sam ikad probala www.coolinarika.com/recept/majoneza-bez-jaja

MIMIHUMI је рекао...

Zanimljiv recept probacu...Hvala Monsoon