четвртак, 25. јун 2009.

FBI rukavice Maslinka

Blog koji ovaj mesec istrazujemo je blog koji jako volim da posećujem jer uvek ima interesantnih recepata i ideja a to je Maslinka. Igru je pokrenula mamajac sa blog Cooks and Bakes .


Ja sam izabrala nekoloko recepata, iskreno da imam malo više vremena napravila bi i one Kukuruzne tortilje punjene brokolijem to mi je bio favorit ali sam baš bila u gužvi.

Evo šta sam izabrala:


Prvo,

Pita od prosa

već svi znaju i puno nas ju je već pravilo, ovaj put samo u kalupu srce...





Drugo ,

Polpete

izabrali smo Polpete od brokolija i šampinjona. Inače, često pravim krokete od žitarica i povrća ali do sada nisam stavljala brokoli i veoma sam zadovoljna ukusom....



Jedino što sam ih ja pekla u rerni a ne pržila









Treće,

Aromatična palenta i srca od ementalera

ja volim palentu na sve moguće načine i često se jede za večeru a moj muž kad je čuo da će biti i pohovanog kačkavalja.... medjutim tek sutra za ručak.... jedva je dočekao...
Palenta je bila divna. U mojoj verziji je sirovi paradajz i bez mesa...




srca od ementalera

samo što su kod mene krugovi jer sam imala jako malu modlu srce i odlučih se da napravim krugove sa čašom... Umočila sam kačkavalju brašno+jaje+prezlu+jaje+prezlu :)))) i ostavila u zamrzivaču da prenoći do sutra







Ove smo već počeli da jedemo ali sam morala da prekinem i slikam ovaj divni kačkavalj koji se super istopio... dupli poh i to što je sve zamrznuto pečeno dalo je najbolji pohovani kačkavalj ikad....

3 коментара:

JA U KUHINJI... је рекао...

jupi... baš sam se obradovala... drago mi je da ti se blog sviđa a još više da si zadovoljna sa svime što si isprobala...sve izgleda super :)

Maja Babić је рекао...

Kako se vi fino zdravo hranite, stvarno vam svaka cast!
Sve mi izgleda super, narocito poplete od brokolija, ne znam kako ja to nisam videla!

A kackavalj ti izgleda famozno! Nikada ga nisam pohovala, a ako se resim zapamticu stos sa duplim pohom i zamrzavnjem!

Pozdravi!

ROTKVICA је рекао...

Hvala mamajac, malinka...