среда, 29. април 2009.

Bonžita

Potrebno:
- 300 grama mešavine po izboru
ja sam stavila sledeće:

kornfleksa 100 gr
ekspandiranog pirinča 100 gr
lana 30 gr
susama 50 gr
badema 50 gr
pečene golice 50 gr
suncokreta 30 gr
brusnica 30 gr
suvog groždja 30 gr
kokosa 30 gr

- ječmeni slad 2-3 supene kašike

Ječmеni slad zagrejati u šerpici, neka se rastopi pa preliti polako preko mešavine i mešati.
Kada se sve lepo sjedini staviti na papir za pečenje . Pritiskati prstima dok se sve polako ne razlije po papiru pa prekriti novim parčetom papira za pečenje. Pritisnuti nečim, ja sam koristila dasku za sečenje. Pritiskati da bi se dobila bonžita debljine malog prsta, mada je to stvar izbora , može deblja može i tanja. Oblikovati veliki pravougaonik.




Staviti u frižider na par sati. Izvaditi iz frižidera, iseći i jedan deo spakovala u foliju i čuvati u frižieru. Bonžita ispada kao prava, ukusna, slatka a pruža vam mogućnost da napravite sastav koji vi želite.

2 коментара:

Škrabalica је рекао...

Uh, kako ovo debro deluje. I to bez šećera i maragarina koji su klasika za domaće varijante. Moram probati!

Nikola Pešić је рекао...

interesting:) lepo izgleda!