понедељак, 23. фебруар 2009.

Tempura

Potrebno:

- brašno
ja sam koristila kukuruzno sitno i krupno i pirinčano

- povrće
šaergarepa, karfiol, kupis, luk






Pomešati brašna i doliti malo vode da se napravi gušća smesa (može se dodati i lan koji se prethodno izblednuje i potopi u malo vode , ostaviti sve tako da odstoji dok se ne pretvori u smesu sličnu belancetu).

Iseći povrće, umakati u smesu od brašna i ubacivati u vrelo ulje svako povrće posebno. Pržiti 2-3 minuta




Uz jelo je poslužen sos:
ren + peršun + kečap

3 коментара:

Vera је рекао...

volela bih ovo probati!

Vera је рекао...

Gagice,ma ima ih svuda po Novosadskim pijacama...extra su ukusa.
Nikolina,primila sam mail,muffins extra fini!

Sanela Mallory је рекао...

Radila sam nešto slično, i ovo je sigurno fino:)