субота, 29. новембар 2008.

Azuku pasulj sa semankama suncokreta

Potrebno:
- azuki pasulj
- sirove semenke suncokreta
- peršun
- kombu alga
- tamari ili so

Skuvati azuku pasulj zajedno sa kombu algom.
Kuvati ga šok načinom oko 60 minuta što podrazumeva povremeno dodavanje hladne vode.
Sirove semenke prepeći na tiganju bez dodavanaj ulja.
Dodati kuvani pasulj, seckani peršun i kombu algu.
Posoliti ili dodati tamari.
Promešati i služiti toplo.



Photobucket

Rolnice od kineskog kupusa

Potrebno:

Za rolnice:
-šargarepa kuvana na pari ili barena
-nori alga
-kuneski kupus nekoliko listova

Za prilog:
-peršun
-tamari / soja soj
-integralni susam ili običan susam.

Otkinuti nekoliko listova kupusa i obariti 2 minuta u slanoj vodi. Šargarepu umotati u NORI algu , i sve zajedno umotati u list kupusa. Iseći tako dobijenu sarmicu na 2-3 dela.

Poslužiti sa:

-peršunom prelivenim soja sosom i susamom

-kuvanim int. pirinčom




Photobucket

Džumbus salata

Skuvati neku žitaricu (žito, pirinač, ješam...)

Iseći:
-crveni kupus,
-papriku,
-krastavac,
-zelenu salatu,
-šargarepu,
-jabukač
-čičoku,
-paradajz.

Preliti sa malo maslinovog ulja i limuna i posoliti po želji.
Sve promešati i servirati u velikoj činiji.
U sredinu sipati žitaricu a okolo rasporediti salatu.
Posuti susamom i lanom

Photobucket

Ingredients:

- red cabage
- paprika
- cucumber
- lettuce
- carrot
- apple
- tomato

Cook some grain ( wheat or rice or barley or millet).
I use wheat. Mix together all vegetables, oliv oil and lemon juice.
Put everything into a large bowl. In the center put wheat and serve garnished with raw sesame and flax.

петак, 28. новембар 2008.