понедељак, 5. октобар 2009.

Musaka od tikvica, paprika i pečuraka




Potrebno:

- crni luk.............................. 2 kom
- beli luk.............................. 3 čena
- šargarepa.......................... 3 kom
- tikvice................................ 4-5 kom
- pečene paprike................. 4 kom
- pečurake........................... 200 gr
- nekoliko šitake pečuraka
- jaja..................................... 3 kom
- jogurt................................ 1 1/2 šolja
- susam i kukurzni griz za posipanje

Izdinstati luk crni, beli i šargarepu. Staviti u posudu sa strane.
Šampinjone iseckati na sitne kockice i izdinstati posebno.
Šiitake pečurke iseckati i ostaviti sirove.
Jaje umutiti sa jogurtom i preliti.
Ispeći 3 paprike , oljuštiti, očistiti i iseći svaku na nekoliko trakica.
Tikvice iseći na tanje šnite.

Redjati :

tikvice
paprike
šargarepu i luk
pečurke
preliv od jaja i jogurta - sipati 1/2 mere
paprike
tikvice
opet preliv od jaja i jogurta - sipati ostatak
posuti susamom i palentom

Peći 30 minuta na 200'C.












2 коментара: