Potrebno:
- nekoliko šnita tofua
- šitake
- kukuruzno brašno
za prilog potrebno:
- sočivo
- proso
- šargarepa
- crni luk
- kupus
- peršun
Prodinstati glavicu luka pa dodati dve rendane šargarepe pa malo seckanog kupusa. Kada se sve malo prodinsta dodati sočivo i proso i šolju - dve hladne vode. Kuvati 30 min. dok sočivo ne bude gotovo. S vremena na vreme može se dodavati po pola šolje hladne vode takozvani šok način koji se primenjuje za kuvnje mahunarki. Pred kraj posoliti i dodati peršun. Ako želimo redje dodati više vode. Ja sam ubacila i malo ostataka od tofua.
Tofu umakati u poh koji se pravi od kukuruznog brašna i vode mada se po želji može didati jaja umesto vode. Pohovati na malo ulja. U isti tiganj dodati i šitake kojima je potrebno samo nekoliko minuta da bi bile gotove.
Нема коментара:
Постави коментар