среда, 23. септембар 2009.

Zapečeni baget sa pečurkama i malsinkama



"Ajme, koliko nas je!" je prva igra koja je nastala na food blog prostoru bivše Jugoslavije.
Igra je započela u avgustu 2008, na inicijativu food blogerke Monsoon.


Ovog meseca domaćica je Maslinka.

Obožavam njene recepte , lepo na oko a još bolje u stomaku :))) . Odličan izbor teme za ovaj mesec.

Pošto sam i ja bila na odmoru, žao mi je što nisam stigla malo više recepata da postavim na ovu temu. Nemam nešto vremena , odmah posle mora , klinče najmladje mi je krenulo u vrtić tako da u toku dana odem da ih odvedem, pa posle 2 sata odem po njega pa nakon nekoliko sati po seku. Ceo dan mi se svede na švrćkanje.

Evo mog doprinosa za ovaj mesec

Zapečeni baget sa pečurkama i malsinkama



Potrebno:

- 1 integralni baget
- maslinke
- 250-300 gr pečuraka
- 1/2 praziluka
- 1 veći paradajz
- puter
- bosiljak

Prodinstati praziluk , pečurke i paradajz na ulju. Kada je sve gotovo ostaviti sa strane.



Pripremiti baget, iseći ga na pola pa zatim preseći svaku polovinu i izvaditi sredinu.




Iseckati masline.



Premazati unutrašnjost bageta puterom.





Staviti u rernu dok ne porumeni.



Popuniti baget sa povrćem, posuti seckanim maslinkama i bosiljkom.
Vratiti u rernu na minut-dva i služiti odmah.



Mi smo poslužili sa pire krompirom.



3 коментара: