Potrebno:
- zelena salata...................................... ledenka 1 kom to je ona hrskava salata predivnog ukusa
- šitake.................................................. 10ak komada
- semenke suncokreta ....................... 1 šoljica
- maslinovo ulje
Semenke potopiti preko noći. Ujutru ih dobro isprati. Samleti u blenderu uz dodatak malo vode. Iscepkati salatu,
šitake prepeći na suvom tiganju nekoliko minuta da bi postale sočne,
dodati malo maslinovog ulja,
sve pomešati i preliti dipom od semenki.
уторак, 29. септембар 2009.
петак, 25. септембар 2009.
Intergralne kiflice
Ovo su integralne kiflice pravljene po mom receptu koji je napisan ovde
Kiflice sa sirom
samo sam koristilacrno brašno tip 1100 bez dodataka bilo kog drugog. Kiflice su odlično ispale, i ako mi se u početku činilo da neću moći sa smotam kiflice jer je testo bilo lepljivo ali kada je malo odstojala bilo je lako sa njim raditi.
четвртак, 24. септембар 2009.
Mariniriani tofu sa grilovanim povrćem
Potrebno:
- blok tofua
- grilovano povrće po izboru
tikvica, luk, patlidžan, šitake pečurke, šampinjoni
Tofu iseći na kocke sitnije , preliti soja sosom i senfom pa ostaviti da odstoji nekoliko sati.
Propržiti na ulju dok ne dobije koricu.
Prilog grilovane tikvice, pečurke, luk, zelena salata, peršun i tarator salata.
среда, 23. септембар 2009.
Zapečeni baget sa pečurkama i malsinkama
"Ajme, koliko nas je!" je prva igra koja je nastala na food blog prostoru bivše Jugoslavije.
Igra je započela u avgustu 2008, na inicijativu food blogerke Monsoon.
Obožavam njene recepte , lepo na oko a još bolje u stomaku :))) . Odličan izbor teme za ovaj mesec.
Pošto sam i ja bila na odmoru, žao mi je što nisam stigla malo više recepata da postavim na ovu temu. Nemam nešto vremena , odmah posle mora , klinče najmladje mi je krenulo u vrtić tako da u toku dana odem da ih odvedem, pa posle 2 sata odem po njega pa nakon nekoliko sati po seku. Ceo dan mi se svede na švrćkanje.
Evo mog doprinosa za ovaj mesec
Zapečeni baget sa pečurkama i malsinkama
Potrebno:
- 1 integralni baget
- maslinke
- 250-300 gr pečuraka
- 1/2 praziluka
- 1 veći paradajz
- puter
- bosiljak
Prodinstati praziluk , pečurke i paradajz na ulju. Kada je sve gotovo ostaviti sa strane.
Pripremiti baget, iseći ga na pola pa zatim preseći svaku polovinu i izvaditi sredinu.
Iseckati masline.
Premazati unutrašnjost bageta puterom.
Staviti u rernu dok ne porumeni.
Popuniti baget sa povrćem, posuti seckanim maslinkama i bosiljkom.
Vratiti u rernu na minut-dva i služiti odmah.
Mi smo poslužili sa pire krompirom.