уторак, 29. септембар 2009.

Salata sa sirovim dipom od semenki suncokreta

Potrebno:

- zelena salata...................................... ledenka 1 kom to je ona hrskava salata predivnog ukusa
- šitake.................................................. 10ak komada
- semenke suncokreta ....................... 1 šoljica
- maslinovo ulje

Semenke potopiti preko noći. Ujutru ih dobro isprati. Samleti u blenderu uz dodatak malo vode. Iscepkati salatu,
šitake prepeći na suvom tiganju nekoliko minuta da bi postale sočne,
dodati malo maslinovog ulja,
sve pomešati i preliti dipom od semenki.

петак, 25. септембар 2009.

Intergralne kiflice





Ovo su integralne kiflice pravljene po mom receptu koji je napisan ovde

Kiflice sa sirom


samo sam koristilacrno brašno tip 1100 bez dodataka bilo kog drugog. Kiflice su odlično ispale, i ako mi se u početku činilo da neću moći sa smotam kiflice jer je testo bilo lepljivo ali kada je malo odstojala bilo je lako sa njim raditi.

четвртак, 24. септембар 2009.

Mariniriani tofu sa grilovanim povrćem




Potrebno:

- blok tofua
- grilovano povrće po izboru
tikvica, luk, patlidžan, šitake pečurke, šampinjoni


Tofu iseći na kocke sitnije , preliti soja sosom i senfom pa ostaviti da odstoji nekoliko sati.
Propržiti na ulju dok ne dobije koricu.



Prilog grilovane tikvice, pečurke, luk, zelena salata, peršun i tarator salata.


среда, 23. септембар 2009.

Zapečeni baget sa pečurkama i malsinkama



"Ajme, koliko nas je!" je prva igra koja je nastala na food blog prostoru bivše Jugoslavije.
Igra je započela u avgustu 2008, na inicijativu food blogerke Monsoon.


Ovog meseca domaćica je Maslinka.

Obožavam njene recepte , lepo na oko a još bolje u stomaku :))) . Odličan izbor teme za ovaj mesec.

Pošto sam i ja bila na odmoru, žao mi je što nisam stigla malo više recepata da postavim na ovu temu. Nemam nešto vremena , odmah posle mora , klinče najmladje mi je krenulo u vrtić tako da u toku dana odem da ih odvedem, pa posle 2 sata odem po njega pa nakon nekoliko sati po seku. Ceo dan mi se svede na švrćkanje.

Evo mog doprinosa za ovaj mesec

Zapečeni baget sa pečurkama i malsinkama



Potrebno:

- 1 integralni baget
- maslinke
- 250-300 gr pečuraka
- 1/2 praziluka
- 1 veći paradajz
- puter
- bosiljak

Prodinstati praziluk , pečurke i paradajz na ulju. Kada je sve gotovo ostaviti sa strane.



Pripremiti baget, iseći ga na pola pa zatim preseći svaku polovinu i izvaditi sredinu.




Iseckati masline.



Premazati unutrašnjost bageta puterom.





Staviti u rernu dok ne porumeni.



Popuniti baget sa povrćem, posuti seckanim maslinkama i bosiljkom.
Vratiti u rernu na minut-dva i služiti odmah.



Mi smo poslužili sa pire krompirom.