петак, 28. август 2009.
Veganska paelja
Potrebno:
- patlidžan ............. veći
- karfiol................... 1/2 glavice
- crni luk................. 1-2 glavice
- int. pirinač .......... šoljica
- paradajz............... 2 kom
- kukuruz............... 100-150 grama
- list celera
Postoji 1001 recept za veganske paelje i to je često jelo kod nas u kuće. Deca ga jedu sa uživanjem. Koristim ono što trenutno imam od povrća, žitarica , mahunarki..
Crni luk prodinstati pa dodati iseckani patlidžan na kockice. Karfiol razdvojiti na male cvetove a ostatak drški iseckati i dodati patlidžanu.
Ubaciti paradajz iseskan sitno. Dinastati 10ak minuta. Dodati vodu , pirinač, celer i kukuruz.
Sve kuvati dok se pirinac ne skuva - 30ak minuta. Po potrebi dodavati malo vode. Ja sam dodala u nekoliko navrata po pola šolje. Ne previše , kao na slici.
Posluženo sa
mariniranim tofuom
Toru premazati sa senfomi staviti u soja sos da odstoji sat vremena pa pržiti na malo ulja.
Нема коментара:
Постави коментар