Potrebno
- patlidžan...... 1 veći
- beli luk......... 1 čen
- bademi......... 10 ak komada
- susam........... 1 kašičica ( meni je ostalo od prethodnog dana samlevena pasta od susama )
Patljidžan oljuštiti, iseći na pola i skuvati ga u slanoj vodi. Kuva se 10-15 minuta. Zatim ga doooobro ocediti.
U blender staviti badem i susam i samleti. Dodati beli luk, opet samleti pa tek na kraju patlidžan i malo soli po želji. Sve dobro izmiksirati.
Služiti sa tost hlebom, paprikom, šargarepom , celerom......
Ukrašeno sa klicama od lucerke.
Služiti sa tost hlebom i povrćem.
Pravi se brzo i može se čuvati u frižideru 2 dana.
obozavam ovaj dip...
ОдговориИзбришиI ja, nego po receptu ide da se patlidžan peče a to me tako mrzi da radim leti i nisam ga tako često pravila, dok nisamshvatila da može samo da se skuva :))))
ОдговориИзбриши