четвртак, 4. јун 2009.

Zeleniš iz woka

Potrebno:

- bok choy........veza
- karfiol............ nekoliko cvetova
- tikvica............1 kom
- crni luk.......... glavica

- kuvani integralni pirinač




Na malo susamovog ulja propržiti luk, pa dodati tikvice, karfiol i na kraju bok choy.





Dinstati 10ak minuta, povrće treba da ostane hrskavo i sočno. Posoliti ili dodati soja sos, ostaviti na vatri jos koji minut i služiti uz pirinač.

4 коментара:

  1. da li treba da kažem da pojma nemam šta je bok choy :)))

    ОдговориИзбриши
  2. Pa to je najsličnije blitvi ali je vrsta kineskog kupusa... i ima odličan ukus...
    :)))
    Živim blizu kineskog tržnog centra pa se bok choy i još mnoge druge čudne povrćke prodaju u okolni.

    ОдговориИзбриши
  3. hvala na objašnjenju...znači, ja to kod mene neću da nađem :(

    ОдговориИзбриши