среда, 28. јануар 2009.

Kelj sa pireom od čičoke i karfiola

Potebno:

- kelj............glavica
- integralni pirinač.....1/2 šolje
- crni luk.....glavica
- beli luk.....3 čena

za pire:

- karfiol.......pola glavice
- čičoka.......10-15 komada (ili obični beli krompir)
- margarin..nekoliko kašika
- sojino mleko (naravno može i obično mleko)

Na malo ulja prporžiti crni i beli luk, pa dodati pirinač, kelj i malo vode. Ja više volim da nekoliko puta dodam po malo vode nego da odmah sipam potrebnu količinu u lonac. U toku kuvanja dodavati so i biber. Kuvati 30-45 minuta. Na samom kraju dodati peršun. Promešti i skloniti sa vatre.

Čičoku i karfiol skuvati zajedno. Prosuti vodu i pasiati povrćke uz dodavanje soli, mleka i margarina. Može se mutiti i mikserom.
Čičoka ima specifičan ukus tako da onaj kome taj ukus ne odgovara može koristiti običan krompir.

Нема коментара:

Постави коментар